Skip to content

Privatumo politika

2022-08-18 redakcija

BENDROJI INFORMACIJA

Ši privatumo politika nustato MB „Y tėvai“, juridinio asmens kodas 305684936, buveinės adresas Vaižganto g. 9-21, Kaunas, elektroninio pašto adresas info@ytevai.lt (toliau – Duomenų valdytojas arba Valdytojas), vykdomo interneto svetainės www.ytevai.lt lankytojų ir kitų duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymo sąlygas, su asmens duomenų tvarkymu susijusių duomenų subjektų teisių įgyvendinimo tvarką.

Valdytojas gali bet kuriuo metu peržiūrėti ir pakeisti privatumo politiką, todėl rekomenduojame periodiškai patikrinti, ar esate susipažinę su aktualia privatumo politikos redakcija. Aktualios privatumo politikos redakcijos paskelbimo data yra nurodyta viršutinėje šio interneto puslapio dalyje.

Interneto svetainės lankytojų asmens duomenys yra tvarkomi vadovaujantis galiojančiais teisės aktais ir užtikrinant tinkamas technines bei organizacines asmens duomenų apsaugos priemones.

Valdytojas jūsų pateiktus ar paties Valdytojo jūsų sutikimu surinktus asmens duomenis naudoja tik privatumo politikoje nurodytais tikslais. Jūsų asmens duomenys perduodami Valdytojo duomenų tvarkytojams, teikiantiems interneto svetainės talpinimo bei priežiūros paslaugas. Įstatymuose numatytais atvejais jūsų duomenys gali būti perduoti kompetentingoms valdžios institucijoms.

Interneto svetainėje yra nuorodų į Valdytojui nepriklausančias interneto svetaines. Valdytojas nėra atsakingas už šių svetainių taikomas privatumo politikas, todėl rekomenduojame būti aktyviems ir susipažinti su interneto svetainių, į kurias esate nukreipiami, privatumo politikomis.

SLAPUKŲ NAUDOJIMAS

Interneto svetainėje yra naudojami „slapukai“ (angl. cookies) – maži tekstiniai failai, išsaugomi Jūsų įrenginio (pavyzdžiui, kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai jūs naršote interneto svetainėje.

Interneto svetainėje naudojami slapukai mums yra reikalingi, kad galėtume:

  • užtikrinti tinkamą interneto svetainės veikimą;
  • užtikrinti optimalų interneto svetainės greitį ir saugumą;
  • sužinoti interneto svetainės ir atskirų jos puslapių, dalių lankomumą, analizuoti interneto svetainės lankytojų srautus (apsilankymo datą ir laiką, naudojamas naršykles, įrenginių rūšis ir jų ekrano dydžius) ir tokiu būdu nuolat tobulinti interneto svetainę, kad būtų geriau patenkinti jūsų poreikiai;
  • suteikti statistinę (lankytojų neidentifikuojančią), informaciją apie interneto svetainės lankytojus trečiosioms šalims (Google ir kt.).

Jūsų apsilankymo interneto svetainėje metu, į jūsų naudojamą įrenginį gali būti įrašomi šie slapukai:

BŪTINIEJI SLAPUKAI (8)

Pavadinimas viewed_cookie_policy

Tiekėjas GDPR Cookie Consent

Paskirtis Išsaugoti, jei buvo parodytas pranešimas

Galiojimo laikas Naršymo metu

 

Pavadinimas woocommerce_cart_hash

Tiekėjas WooCommerce

Paskirtis Prekėms laikyti pirkinių krepšelyje

Galiojimo laikas 1 diena

 

Pavadinimas woocommerce_items_in_cart

Tiekėjas WooCommerce

Paskirtis Prekėms laikyti pirkinių krepšelyje

Galiojimo laikas Sesija

 

Pavadinimas woocommerce_recently_viewed

Tiekėjas WooCommerce

Paskirtis Saugoti atliktus veiksmus svetainėje

Galiojimo laikas Sesija

 

Pavadinimas wp_woocommerce_session_*

Tiekėjas WooCommerce

Paskirtis Saugoti atliktus veiksmus svetainėje

Galiojimo laikas Sesija

 

Pavadinimas wordpress_test_cookie

Tiekėjas WordPress

Paskirtis Skaityti, ar galima įdėti slapukus

Galiojimo laikas Sesija

 

Pavadinimas wp-settings-time-*

Tiekėjas WordPress

Paskirtis Išsaugoti vartotojo nuostatas

Galiojimo laikas 1 metai

 

Pavadinimas wp-settings-*

Tiekėjas WordPress

Paskirtis Išsaugoti vartotojo nuostatas

Galiojimo laikas Naršymo metu

FUNKCINIAI SLAPUKAI (2)

Pavadinimas wordpress_sec_*

Tiekėjas WordPress

Paskirtis Apsaugoti nuo įsilaužėlių, išsaugoti paskyros informaciją

Galiojimo laikas 15 dienų

 

Pavadinimas mp_a36067b00a263cce0299cfd960e26ecf_mixpanel

Tiekėjas Mixpanel

Paskirtis Srauto analizė ir ypač tai, kaip vartotojai pasiekė platformą

Galiojimo laikas 1 metai

ANALITINIAI SLAPUKAI (4)

Pavadinimas wordpress_logged_in_*

Tiekėjas WordPress

Paskirtis Saugoti prisijungusius vartotojus

Galiojimo laikas Naršymo metu

 

Pavadinimas _gat_UA-125967985-1

Tiekėjas Google Analytics

Paskirtis Užtikrinti techninę priežiūrą

Galiojimo laikas Sesija

 

Pavadinimas _Ga

Tiekėjas Google Analytics

Paskirtis Puslapių peržiūroms saugoti ir skaičiuoti

Galiojimo laikas 2 metai

 

Pavadinimas _gid

Tiekėjas Google Analytics

Paskirtis Puslapių peržiūroms saugoti ir skaičiuoti

Galiojimo laikas 1 diena

Interneto svetainėje taip pat yra naudojami trečiųjų šalių: Facebook, Instagram ir Youtube įskiepiai, į kuriuos yra įdiegti ir slapukai. Informaciją apie trečiųjų šalių naudojamų slapukų funkcijas ir jų renkamus asmens duomenis galite rasti šių trečiųjų šalių privatumo/slapukų politikose.

Sužinoti, kokie konkretūs slapukai buvo įrašyti jums apsilankius interneto svetainėje, galite patikrinę savo naršyklės nustatymus.

Slapukus apriboti ar užblokuoti galite valdydami savo interneto naršyklės nustatymus. Jeigu norite, kad interneto svetainės jūsų įrenginyje netalpintų visiškai jokių slapukų, pritaikykite savo interneto naršyklės nustatymus taip, kad jums būtų pranešta prieš patalpinant bet kokį slapuką arba interneto naršyklė atmestų visus slapukus. Nustatymus turėsite atskirai pritaikyti kiekvienai kiekvieno įrenginio interneto naršyklei.

Uždraudę bet kokį slapukų naudojimą ar apriboję jų naudojimą, galite negauti norimų paslaugų arba negalėti naudotis interneto svetainės funkcionalumais.

Išsamesnę informaciją apie slapukus, jų veikimo principus ir nustatymus galite rasti interneto svetainėje http://www.allaboutcookies.org.

KOMUNIKACIJOS TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Tikslu atsakyti į jūsų pateiktą užklausą ir išsaugoti komunikacijos įrodymus (įgyvendindamas teisėtą interesą vykdyti efektyvią komunikaciją ir išvengti su asmenų aptarnavimu susijusių ginčų), Valdytojas tvarko šią jūsų pateiktą informaciją:

  • susisiekiant interneto svetainėje nurodytais elektroninio pašto adresais, tvarkomas elektroninio pašto adresas, elektroninio laiško data, laikas ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys;
  • siunčiant laišką interneto svetainėje nurodytu Valdytojo buveinės adresu, tvarkomas siuntėjo vardas, pavardė, adresas, laiško gavimo data bei laiške nurodyta informacija;
  • paklausimą pateikiant per svetainėje esančią paklausimo formą (https://ytevai.lt/kontaktai/), tvarkomas paklausimą pateikusio asmens vardas, elektroninio pašto adresas, paklausimo data, laikas, paklausimo turinys;
  • susisiekiant per socialinio tinklo Facebook ar Instagram paskyrą, tvarkomas vartotojo vardas, pavardė ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys.

Kartu su paklausimais pateikti asmens duomenys bei tolimesnis jūsų bei Valdytojo atstovo susirašinėjimas bus saugomas tiek, kiek tai bus reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti Valdytojo teisių įgyvendinimą, bet ne ilgiau kaip 2 metus nuo šių duomenų gavimo dienos.

 

Paklausimą siunčiant per socialinio tinklo Facebook ar Instagram paskyrą, jūsų pateikti asmens duomenys gali būti atskleisti šio socialinio tinklo valdytojams ir kitiems asmenims, su kuriais socialinio tinklo Facebook ar Instagram valdytojai dalinasi asmens duomenimis. Siekdami gauti išsamesnę informaciją, susipažinkite su socialinio tinklo Facebook ar Instagram privatumo politika.

Valdytojas suteikia duomenų subjektui galimybę valdyti įvairias pasirenkamas Valdytojo teikiamas komunikavimo rūšis, įskaitant prisijungimo ir jų atsisakymo galimybes. Valdytojas pasilieka teisę siųsti duomenų subjektui būtinus pranešimus apie teikiamas paslaugas ir turinį, kurio duomenų subjektas prašo, ar kai reikalinga informuoti svarbiais su interneto svetaine susijusiais klausimais.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

REGISTRACIJOS INTERNETO SVETAINĖJE PATVIRTINIMO IR SUKURTOS ASMENINĖS PASKYROS ADMINISTRAVIMO TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Valdytojas sudaro galimybę kiekvienam interneto svetainės lankytojui užsiregistruoti svetainėje bei sukurti asmeninę paskyrą su tikslu patogiau naudotis Valdytojo teikiamomis paslaugomis (elektronine parduotuve), Valdytojas, administruodamas šias paskyras, tvarko šiuos asmenų duomenis:

  • susikuriant asmeninę paskyrą (registracijos interneto svetainėje metu), tvarkomas elektroninio pašto adresas, slaptažodis, registracijos data, laikas;
  • administruojant sukurtą asmeninę paskyrą, tvarkomas vardas, pavardė, telefono numeris, pristatymo adresas;
  • prisijungiant prie sukurtos asmeninės paskyros, tvarkomas vartotojo vardas, elektroninio pašto adresas, slaptažodis, prisijungimų data, laikas;
  • atliekamų užsakymų elektroninėje parduotuvėje duomenys (istorija).

Teisinis asmens duomenų tvarkymo pagrindas – sutikimas sukurti asmeninę paskyrą.

Registracijos ir prisijungimo duomenys saugomi 10 (dešimt) metų nuo paskutinio aktyvaus veiksmo interneto svetainėje arba iki asmeninę paskyrą susikūrusiems asmenims panaikinant (ištrinant) šią paskyrą patiems.

Duomenys, gauti patvirtinant užsakymus per elektroninę parduotuvę, saugomi 10 metų nuo pirkimo-pardavimo sutarties galiojimo pabaigos.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

ELEKTRONINĖS PREKYBOS VYKDYMO, PIRKIMO-PARDAVIMO SUTARČIŲ PER ELEKTRONINĘ PARDUOTUVĘ SUDARYMO IR VYKDYMO TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Tikslu sudaryti ir įvykdyti pirkimo-pardavimo sutartį, naudojant Valdytojo elektroninę parduotuvę, Valdytojas tvarko šiuos pirkėjų asmens duomenis:

  • vardą, pavardę, kontaktinį telefono numerį, elektroninio pašto adresą;
  • su prekių elektroninėje parduotuvėje užsakymu susijusią informaciją (mokėjimo data, pasirinktos prekės, kainos, kiekiai, mokėjimo būdas, kita atsiskaitymo informacija, suteiktos nuolaidos, banko sąskaitos numeris);
  • informaciją apie pristatymo vietą.

Teisinis asmens duomenų tvarkymo pagrindas – siekis įvykdyti pirkimo-pardavimo sutartį.

Tuo atveju, jeigu sutartis sudaroma su juridiniu asmeniu, tvarkomi juridinio asmens atstovo, sudariusio sutartį, vardas, pavardė, pareigos, atstovavimo pagrindas.

Aukščiau nurodyti duomenys saugomi 10 metų nuo pirkimo-pardavimo sutarties galiojimo pabaigos.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

ATSILIEPIMŲ PATEIKIMO IR JŲ ADMINISTRAVIMO TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Kiekvienas duomenų subjektas gali palikti atsiliepimą apie Valdytojo teikiamas paslaugas ir (ar) parduodamas prekes. Paliekant atsiliepimą, interneto svetainėje bus matomas atsiliepimą pateikusio asmens vardas ar slapyvardis ir jo atsiliepimo turinys. Valdytojas, administruodamas atsiliepimus, tvarko šiuos asmenų duomenis:

  • atsiliepimą pateikusio asmens vardas ar slapyvardis, atsiliepimo data ir laikas, atsiliepimo turinys.

Teisinis asmens duomenų tvarkymo pagrindas – sutikimas pateikti atsiliepimą.

Atsiliepimai bus matomi iki tol, kol bus prekiaujama atitinkama preke ir (ar) teikiamos atitinkamos paslaugos, bet ne ilgiau nei 10 metų nuo atsiliepimo pateikimo dienos. Atsiliepimą pateikęs asmuo turi teisę bet kada jį panaikinti (ištrinti), prisijungdamas prie savo paskyros arba kreipdamasis dėl atsiliepimo panaikinimo (ištrynimo) į Valdytoją.

Valdytojas turi teisę pasidalinti atsiliepimu/-ais savo socialinių tinklų paskyrose.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

TIESIOGINĖ RINKODARA

Kiekvienas interneto svetainės lankytojas gali užsisakyti naujienas apie Valdytojo vykdomą veiklą, naujus prekių pasiūlymus, akcijas, gimtadienio pasiūlymus ir kitą panašaus pobūdžio informaciją (užsiprenumeruoti naujienlaiškį), įvesdamas savo elektroninio pašto adresą interneto svetainėje esančioje naujienlaiškio užsakymo formoje. Naujienlaiškio prenumeratoriaus asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – prenumeratoriaus sutikimas gauti naujienlaiškius.

Kai naujienlaiškis užsakomas naudojantis interneto svetaine, naujienlaiškio siuntimo tikslu yra naudojamas tik prenumeratoriaus elektroninio pašto adresas.

Tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkomi asmens duomenys bus perduodami duomenų tvarkytojams – marketingo paslaugas teikiančioms bendrovėms.

Naujienlaiškio prenumeratoriai gali bet kada atsisakyti Valdytojo naujienlaiškio paspausdami jame esančią atsisakymo nuorodą arba pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu info@ytevai.lt. Asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu yra tvarkomi 10 metų nuo naujienlaiškio prenumeratos. Informacija apie prenumeratą (sutikimą tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais) yra saugoma dar vienerius metus nuo naujienlaiškių siuntimo pabaigos.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA

Visi asmenys, kurių asmens duomenis tvarko Valdytojas, turi:

  • Teisę susipažinti su Valdytojo tvarkomais savo asmens duomenimis

Teisės susipažinti ir reikalauti ištaisyti asmens duomenis įgyvendinamos pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@ytevai.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas).

Pateikiant prašymą susipažinti su asmens duomenis, prašyme turi būti nurodytos asmens duomenų, su kuriais prašote susipažinti, kategorijos.

Pateikiant prašymą ištaisyti netikslius ar neteisingus asmens duomenis, prašyme turi būti nurodyta, kokius asmens duomenis prašote ištaisyti.

  • Teisę reikalauti ištaisyti neteisingus arba netikslius savo asmens duomenis
  • Teisę reikalauti, kad Valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą, kol bus patikrintas asmens duomenų tikslumas, kol bus nustatyta, ar su asmens duomenų tvarkymu nesutinkančio duomenų subjekto interesai yra viršesni už Valdytojo, taip pat tais atvejais kai asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai, tačiau duomenų subjektas nesutinka, kad šie duomenys būtų ištrinti

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@ytevai.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, asmens duomenų tvarkymas apribojamas per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo.

  • Teisę į duomenų perkeliamumą

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@ytevai.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, Valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo pateikia jums arba jūsų nurodytam duomenų valdytojui jūsų asmens duomenis kompiuterio skaitomu formatu.

  • Teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys

Verslo klientai ir jų atstovai fiziniai asmenys, kurių atžvilgiu tiesioginė rinkodara yra vykdoma be jų sutikimo, teisę nesutikti įgyvendina pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu info@ytevai.lt. Visais kitais atvejais išreiškus nesutikimą su asmens duomenų tvarkymu bus vertinama, ar jūsų teisėtas interesas yra viršesnis už Valdytojo.

  • Teisė reikalauti ištrinti duomenis

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@ytevai.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Duomenų valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo dienos ištrina atitinkamus asmens duomenis arba atsisako patenkinti prašymą ir raštu nurodo atsisakymo priežastis.

  • Teisę paduoti skundą priežiūros institucijai

Ši teisė gali būti įgyvendinama pateikiant skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai dėl bet kokių su jūsų asmens duomenų tvarkymu susijusių Valdytojo veiksmų.

 

 

Tais atvejais, kai įgyvendinate savo teises pateikdami rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu paštu, kartu su prašymu būtina pateikti ir notaro patvirtintą asmens dokumento (paso, asmens tapatybės kortelės) kopiją.

KONTAKTAI

Jei turėtumėte su privatumo politika susijusių klausimų, susiekite su mumis ir mes jums padėsime:

MB „Y tėvai“

Kodas 305684936

Vaižganto g. 9-21, Kaunas

Tel. +370 678 23586

El. paštas info@ytevai.lt